Το κτήμα

Ιστορία

Το 1867 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Νεοχώρι Ανατολικής Μάνης, κατασκευάζοντας εκεί και το πρώτο ελαιοτριβείο της περιοχής.

Οι ιδιοκτήτες, γιατροί στο επάγγελμα, επέλεξαν να καλλιεργήσουν την κορωνέικη ελιά στο εύφορο έδαφος που εκτείνεται από το μικρό χωριό μέχρι τον κάμπο που στη συνέχειά του καταλήγει στον κόλπο Καμάρες του Λακωνικού. 

Καλλιέργεια

Η κάθε γενιά που διαδέχτηκε σεβάστηκε τον τόπο και την παράδοση και αξίωσε να καλλιεργεί με αγάπη το κτήμα και τα δέντρα του. Ένα τμήμα φυτεύτηκε με ποικιλία καλαμών και παράγει επιτραπέζιες ελιές, και ένα άλλο φυτεύτηκε με εσπεριδοειδή.

Οι κορωνέικες ελιές αποτελούν την βασική καλλιέργεια. Όλο το κτήμα καλλιεργείται με βιολογικές πρακτικές για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Παραγωγή

Το ελαιόλαδο που παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα προέρχεται από φρέσκο καρπό που συλλέγεται με πολύ φροντίδα και εκθλίβεται σε ψυχρό περιβάλλον.

Στην συνέχεια αποθηκεύεται στον χώρο του παλιού ελαιοτριβείου σε ιδανικές συνθήκες μέχρι την εμφιάλωσή του σε σύγχρονο τυποποιητήριο.